Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Korrekt tid och position ‒ kritiska faktorer i samhället

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2014-12-02 kl. 10:00
Idag, 2 december, presenterar MSB en rapport om riskerna med tids- och positionsberoenden. I rapporten "Vikten av var och när. Samhällets beroende av korrekt tids- och positionsangivelse" finns en vägledning med råd om åtgärder som kan vidtas för att skydda system och tjänster.

Korrekt angivelse av position och tid har i dag blivit kritiska faktorer för många viktiga funktioner i samhället. Vid bortfall av eller störning i tids- eller positionsuppgifter kan till exempel samhällsviktiga system och tjänster sluta att fungera. Ett problem är att många av dessa beroenden idag är okända.

Rapporten riktar sig främst till it-ansvariga och de som arbetar med riskhantering och informationssäkerhet i en organisation, men ger även den intresserade en bra bild av de beroenden som kan uppstå i samband med behov av korrekt tid och position.

Vikten av var och när. Samhällets beroende av korrekt tids- och positionsangivelse
Rapport om samhällets beroende av korrekt tids- och positionsangivelse Korrekt angivelse av position och tid har i dag blivit kritiska f...
Publikationsnummer:
MSB778
 
 
Kontakt:
No such user