Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Informationssäkerhetsutredning inlämnad till regeringen

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2015-03-11 kl. 08:10
Informationssäkerhetsutredningen NISU 2014 har lämnat in sitt betänkande där en nationell strategi för statens informations- och cybersäkerhet redovisas. Utöver det har ett flertal förslag tagits fram vilka stödjer de mål som uttalas i strategin, bland annat en ny förordning för statliga myndigheters informationssäkerhet.

MSB ser positivt på de förslag som utredaren Erik Wennerström lägger fram och bedömer att förslagen, om de införs, kommer att bidra påtagligt till att öka informationssäkerheten i samhället.

Betänkandet har fått namnet Informations- och cybersäkerhet i Sverige. Strategi och åtgärder för säker information i staten (SOU 2015:23) (pdf extern webbplats, nytt fönster)

Kontakt:
No such user