Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Informationssäkerhet för offentlig sektor arrangeras för sjunde året i rad

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-06-01 kl. 11:00
Välkommen till konferensen Informationssäkerhet för offentlig sektor! Den 14-15 september genomförs Informationssäkerhet för offentlig sektor 2016 i Stockholm-Solna. Inrikesminister Anders Ygeman och MSB:s generaldirektör Helena Lindberg inleder konferensen.

Konferensen genomförs i en ny lokal i Stockholm, Quality Hotel Friends, och erbjuder ett varierat innehåll med fokus på olika aspekter av arbete med informationssäkerhet. Informationssäkerhet i offentlig sektor vänder sig till anställda i kommuner, landsting, på länsstyrelser, myndigheter samt statligt och kommunalt ägda bolag. Utöver gemensamma föreläsningar under konferensdagarna erbjuds det även olika spår inom följande områden: it-incidenthantering, upphandling och kommuners informationssäkerhet.

Målet är att stärka samhällets informationssäkerhet genom att belysa viktiga frågor samt bredda kunskapen inom området.

Kom och ta del av aktuella frågor, erfarenheter och få kunskap om vilket stöd ni kan få i ert viktiga arbete. Som vanligt finns det en utställningsdel där det finns möjlighet att diskutera intressanta frågor med experter inom området.

Konferensen vänder sig till dig som är:

  • Informationssäkerhetsansvarig
  • It-säkerhetsansvarig
  • It-chef/It-ansvarig
  • Personuppgiftsombud.
  • Jurist
  • Arkivarie
  • Kvalitetsansvarig
  • Beredskapssamordnare

Arrangörer

Bakom arrangemanget står Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Post- och telestyrelsen, Försvarets radioanstalt, Säkerhetspolisen, Polismyndigheten, Försvarets materielverk/Sveriges Certifieringsorgan för IT-säkerhet, Försvarsmakten/Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten.

Program och mer information

Löpande information om årets konferens finns på informationssakerhet.se/konferensen

Till anmälan

I år finns det 600 platser och rådet är att boka sin plats tidigt – konferensen är väldigt populär. Sista anmälningsdag är 1 juli.

Twitter: Följ gärna konferensen via hashtag #infosak16

Frågor?

Vid frågor, kontakta biträdande projektledare Anaheta Klappenbach, MSB.

Tel: 010-240 40 72

E-post: konferensen@informationssakerhet.se

Kontakt: Anaheta Klappenbach konferensen@informationssakerhet.se