Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Incidenthanterare? Jobba på CERT-SE

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2011-09-14 kl. 15:14
Vill du arbeta med incidenthantering på nationell nivå, vidareutveckla dig inom teknik och metod, öva dina färdigheter på en internationell spelplan, komma närmare den operativa sidan av IT-säkerhet? Sök jobb som incidenthanterar på CERT-SE på MSB.
På enheten för informationssäklerhet finns idag 29 medarbetare som samtliga är placerade i Stockholm, varav 11 arbetar på CERT-SE.
 
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Stockholm. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Befattningen är säkerhetsklassad och registerkontroll kommer att göras. Svenskt medborgarskap är ett krav.

Dina arbetsuppgifter

I dina uppgifter ingår att:
 • delta i schemalagd 24/7/365 IT-incidenthanteringsfunktion
 • delta i drift och underhåll av CERT-SE:s verksamhetssystem
 • bevaka teknikutvecklingen inom IT-säkerhetsområdet och söka information om säkerhetsproblem i produkter och system
 • bidra med praktiska specialistkunskaper inom ett eller flera teknikområden
 • författa rapporter av teknisk karaktär beträffande incidenter samt IT-säkerhets- och teknikområdet
 • medverka i seminarier och konferenser inom teknikområdet
 • nätverka med intressenter i syfte att upprätthålla kompetens och delta i spridandet av information och kunskap
 • utreda och publicera rapporter om IT-incidenter och sårbarheter, åt CERT-SEs intressenter och enheten självt

Din kompetensprofil

Du har högskoleutbildning inom IT/telekom/Internet/säkerhet, eller motsvarande kunskap inhämtad på relevant sätt. Bred kompetens inom flera IT-tekniska områden samt specialistkompetens inom något område.

Värdefulla kompetensområden:

 • Aktuella sårbarheter och hur de utnyttjas; populära verktyg för analys
 • Förekommande verktyg för nätverksanalys och att skriva signaturer
 • Programmeringsfärdigheter inom flera moderna och spridda språk
 • Kunskaper om HA-system/miljöer; utveckling, drift, optimering
 • Kunskaper om sensornätverk/mobila system/inbyggda system; utveckling, drift, sårbarheter
 • TCP/IP (v4/v6), routing, Windows, UNIX och BSD-operativ
Det är meriterande med djupare kunskaper kring programmeringsspråk, systemarkitektur, systemintegration, utvecklingsverktyg, utvecklingsmiljöer, utvecklingsprocesser, testmetodik, kodgranskning, felsökning samt verktyg för kodanalys och verifiering.
 
Du har en hög grad av intregritet och god samarbetsförmåga. Du ska ha en analytisk förmåga samt ett gott omdöme i säkerhetsfrågor. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska, speciellt data/säkerhetsteknisk nomenklatur.
 
MSB ska vara en öppen, kompetent och drivande myndighet. Vårt arbete med jämställdhet och mångfald präglas av detta och är inriktat mot att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenheter och bakgrund tas tillvara.

Är du intresserad?

Kontakta Stefan B. Grinneby, chef CERT-SE. Du når honom via stefan.b.grinneby@msb.se Fackliga företrädare är Peter Nord ST, Vendela Dobson, SACO samt Ann-Britt Paradis SEKO. Dessa når du på telefon 0771-240240.

Din ansökan

Din ansökan ska vara inkommen till MSB senast den 5 oktober 2011. Du kan också skicka din ansök till registrator@msb.se. Märk ansökan med ” CERT-SE 2011”
Skicka enbart personligt brev och CV. Betyg, intyg och andra handlingar kommer vi att efterfråga först i ett senare skede av rekryteringsprocessen.
 
 

CERT-SE är en funktion inom MSB som ligger i Enheten för samhällets informationssäkerhet (ISÄK), och har som uppgift att agera skyndsamt vid inträffade IT-incidenter för att avhjälpa eller lindra effekterna av det inträffade. ISÄK har till uppgift att stödja och samordna samhällets informationssäkerhet, bland annat genom att utveckla och förvalta den nationella operativa samordningsfunktionen för informationssäkerhet (NOS), där CERT-SE ingår.
Kontakt:
Carola Bäckström Carola.Backstrom@msb.se