Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Gemensam kampanj om informationssäkerhet riktad till landets myndigheter

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2015-02-12 kl. 14:00
En ökad medvetenhet om dataintrång och andra it-relaterade hot har aktualiserat frågan om hur våra myndigheter och organisationer hanterar skyddsvärd information. Nu går Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Försvarsmakten och Försvarets radioanstalt ut med en gemensam informationskampanj om nyttan med att skydda sina informationstillgångar med nationellt godkända kryptosystem, så kallade signalskyddssystem.

Signalskydd skyddar mot obehörig insyn

Signalskydd ska användas för att skydda information från obehörig insyn och påverkan när det gäller information som omfattas av sekretess och rör rikets säkerhet. MSB beslutar vilka civila myndigheter och samhällsviktiga verksamheter som kan få signalskyddssystem tilldelade. Man vill också göra landets myndigheter uppmärksamma på att skyddet kan ha stor relevans också i de fall där informationen inte direkt berör rikets säkerhet.

Vi menar att signalskydd är en av de viktigaste skyddsåtgärderna för att skydda myndigheters och andra organisationers information. Genom kampanjen vill vi öka förståelsen och medvetenheten om signalskydd och hoppas på en utökad användning av de signalskyddssystem som finns att tillgå, säger Richard Oehme, chef för verksamheten för samhällets informations- och cybersäkerhet vid MSB.

Läs mer om signalskydd på informationssäkerhet.se

Signalskydd och säkra kryptografiska funktioner

Kontakt:
No such user