Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Från självmätningar till nationella indikatorer

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2015-02-20 kl. 12:51 | Uppdaterad:2015-03-02 kl. 10:03
Kartläggning av mätverktyg för styrning och uppföljning på informationssäkerhetsområdet


Har du jobbat professionellt med informationssäkerhet mer än 5 år? Är du intresserad av kvalitet och mätbarhet? I så fall, här är en inbjudan till ett idémöte i april.

Bakgrund till mötet

Under 2015 genomför MSB en kartläggning av mätverktyg för styrning och uppföljning på informationssäkerhetsområdet. Det inleds med ett professionellt idémöte med representanter från olika samhällssektorer. Syftet är dels att klargöra problem och möjligheter med indikatorer, dels att stödja forskningen på området.
 
Mötet genomförs i samverkan med institutionen för data- och systemvetenskap, Stockholms universitet (SU).  Det genomförs 3 gånger med tre olika expertgrupper, max 10 personer: (1) näringsliv, (2) myndigheter och (3) landsting och kommuner.
 
A. Näringsliv:

  • torsdag 9 april 12:30-16:45

B. Landsting och kommuner (2 alternativ):

  • tisdag 14 april 12:30-16:45
  • tisdag 21 april 12:30-16:45

C. Myndigheter:

  • torsdag 23 april 12:30-16:45 

Mötet äger rum på MSB, Fleminggatan 14, Stockholm.

Agenda

12:30-13:00: Inledande deltagarpresentationer med lunchsmörgås

13:00-14:30 "Informationsklassning av indikatorer" – vilka behov och krav finns? Vilka indikatorer ser vi framför oss – konfidentialitet, riktighet, tillgänglighet och spårbarhet? Hur förankras dem?

Föreläsare och diskussionsledare: Tom Andersson, MSB

14:30-14:45 Kaffe

14:45-16:15 Mognadsmodell för eskaleringsförmåga – presentation och utvärdering av en mognadsmodell för eskalering av incidenter.

Föreläsare och diskussionsledare: Gunnar Wahlgren, doktorand, DSV, Stockholms universitet

16:15-16:45: Avslutande diskussion – policy för informationsdelning?

Upplägget i övrigt

Ett par veckor innan seminariet delges ett diskussionsunderlag. Deltagarna får reflektera över två formulär med utgångspunkt i den egna organisationen och verksamheten. Under seminariet förklaras formulär och frågor i detalj. Därefter får deltagarna med sig en anonym utvärdering hem, med frankerat kuvert, som skickas in efteråt. Slutligen, efter några veckor, får deltagarna återkoppling i form av PM.

Intresseanmälan för att delta i mötet

Känner du dig manad, vänligen skicka din intresseanmälan deltagande till Tom Andersson, senior analytiker, Enheten för systematiskt informationssäkerhetsarbete, MSB: tom.andersson@msb.se.

Ange följande i ditt meddelande:

  • datum du vill delta
  • målgrupp du tillhör (näringsliv, landsting och kommun eller myndighet)
  • Namn, kontaktuppgifter, organisation

När vi fått in intresseanmälningar tar vi beslut om vilka dagar vi kommer att genomföra mötena.

 

Kontakt:
No such user