Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Förbättrad beredskap och hantering av IT-incidenter

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2009-10-29 kl. 11:33
Regeringen har idag givit Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) i uppdrag att lämna förslag på åtgärder för att förebygga och hantera IT-incidenter.
Det ökade IT-beroendet skapar en sårbarhet för samhällsviktig verksamheter vid IT-incidenter. Finansiella system, ledningscentraler för trafiksystem, distributionsnät för el och vatten och elektroniska kommunikationer är exempel på funktioner som löper risk att påverkas vid IT-incidenter. Därför finns det behov av att samla resurserna för att skapa goda förutsättningar för att kunna förebygga IT-incidenter liksom att hantera dem när de inträffar.
 
 

Kontakt

Wiggo Öberg, Enheten för informationssäkerhet vid MSB, telefon: 010-240 42 87
Kontakt:
No such user