Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Enkätundersökning om informationssäkerhet i den finansiella sektorn

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2015-08-28 kl. 15:53
I år har MSB fått i uppdrag av regeringen att göra en bedömning av samhällets informationssäkerhet. Bedömningen kommer att ingå som en del i rapporteringen av MSB: s årliga risk- och sårbarhetsanalys.

Som en del av uppdraget har MSB beslutat att göra en fördjupad analys av informationssäkerheten i den finansiella sektorn. Syftet med enkätundersökningen är att inhämta underlag kring arbetet med informationssäkerhet i sektorn. Enkäten är helt frivillig och anonym. Uppgifterna som inhämtas i enkäten kommer att användas för att upprätta en aggregerad bild av hur aktörerna bedömer informationssäkerheten inom den finansiella sektorn. Ingen enskild aktör kommer att kunna identifieras i dataunderlaget eller i analysen.

MSB bedömer att informations- och cybersäkerhetens roll för att säkerställa ett effektivt arbete inom den finansiella sektorn är växande. Med en fördjupad bild av arbetet med frågorna inom sektorn bedöms den svenska krisberedskapen på sikt kunna stärkas.

Enkätundersökningen riktar sig till ett brett urval av organisationer inom den finansiella sektorn. Urvalet har skett utifrån offentliga företagsregister och innefattar organisationer med säte i Sverige.

Frågor om enkäten

Kontaktperson för enkäten är Johan Turell vid MSB, som går att nå via johan.turell@msb.se.

Enkäten gick ut den 26 augusti och svarstiden löper till den 16 september

Läs mer om uppdraget i regleringsbrevet på esv.se

Kontakt:
Johan Turell Johan.Turell@msb.se