Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Enkät om informationssäkerhet i transportsektorn

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-08-15 kl. 10:55
MSB genomför en enkät riktad till den samhällsviktiga transportsektorn som en del i vår analys av ansvarsområdet samhällets informationssäkerhet. I enkäten ställs frågor om företagens arbete med informations- och cybersäkerhet.

Syftet med undersökningen är att inhämta underlag kring arbetet med informationssäkerhet i transportsektorn. Urvalet har skett brett utifrån offentliga företagsregister och innefattar organisationer med säte i Sverige. Utskicket har skickats idag den 15 augusti och svarstiden löper till den 5 september. Undersökningen genomförs anonymt och ingen enskild aktör kommer att kunna identifieras.

MSB bedömer att informations- och cybersäkerhetens roll för att säkerställa ett effektivt arbete inom transportsektorn är växande. Med en fördjupad bild av arbetet med frågorna inom sektorn bedöms den svenska krisberedskapen på sikt kunna stärkas.

Underlag för kommande RSA 

Uppgifterna kommer att användas för att upprätta en samlad bild av hur aktörerna bedömer informationssäkerheten inom transportsektorn. Materialet kommer att utgöra ett underlag för MSB:s bedömning av området och kommer att ingå i rapporteringen av risk- och sårbarhetsanalysen som överlämnas till regeringen den 31 oktober 2016.

Mer information om risk- och sårbarhetsanalyser 

Kontakt:
Johan Turell Johan.Turell@msb.se