Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

En bild av kommunernas informationssäkerhetsarbete 2015

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2015-04-24 kl. 14:32
Informationssäkerhetsfrågor blir allt viktigare i dagens samhälle och som ett led i detta önskar regeringen få kunskap om hur kommunernas arbete med informationssäkerhet ser ut. MSB har därför fått i uppdrag att, i samverkan med SKL, ta fram en aktuell lägesbild. Uppdraget ska rapporteras till regeringen den 1 december, 2015

En enkät har i dagarna skickats till samtliga kommuner i Sverige för att på så sätt samla in informationen. Resultatet kommer att kompletteras med intervjuer och annat material för att kunna belysa hur Sveriges kommuner arbetar med informationssäkerhet. Sista svarsdag för enkäten är den 22 juni.

Enkätens delar

Enkäten innehåller frågor om ansvar och roller, policy och styrdokument, metoder, incident­hantering, kontinuitetsplanering, utbildning, informationssäkerhet i upphandling och utveckling, användning av DNSSEC samt om industriella informations- och styrsystem.

En bild av myndigheternas informationssäkerhetsarbete

MSB genomförde under 2014 en motsvarande enkät riktad till statliga myndigheter som resulterat i en rapport, "En bild av myndigheternas informationssäkerhetsarbete 2014", som finns tillgänglig på www.msb.se. Resultatet av denna enkät kommer att presenteras på ett likartat sätt, och flera av frågorna i enkäten är formulerade för att arbetet med informationssäkerhet ska kunna jämföras.

Vid frågor angående enkäten, kontakta

Eva Hyenstrand
eva.hyenstrand@msb.se

Robert Lundberg
robert.lundberg@msb.se

Kontakt:
No such user