Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Åke Holmgren utsedd till avdelningschef

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-06-20 kl. 13:36
Åke Holmgren har utsetts till chef för Avdelningen för cybersäkerhet och skydd av samhällsviktig verksamhet, CSV, vid MSB.

- Flera mycket goda kandidater har sökt befattningen, och Åke är den som jag bedömer mest kvalificerad för uppgiften. Med sitt tekniska kunnande, chefserfarenhet och stora kunskap om krisberedskap och totalförsvar kommer Åke att kunna leda utvecklingen av MSB:s stöd för samhällets systematiska arbete med informations- och cybersäkerhetsfrågor under de kommande åren, säger Dan Eliasson, generaldirektör.

Åke Holmgren har varit tillförordnad avdelningschef vid MSB sedan januari 2018, och ingår i MSB:s ledningsgrupp, och han har varit verksam på olika befattningar inom MSB sedan 2009. Han har 20 års erfarenhet av arbete med skydd av kritisk infrastruktur och cybersäkerhet vid statliga myndigheter, forsknings- och konsultorganisationer, kommittéer samt i Regeringskansliet.

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se