Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

30 oktober deltog Sverige i övningen Cyber Europe 2014

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2014-10-31 kl. 09:00
För tredje gången deltog och representerade MSB Sverige i övningen Cyber Europe 2014. Det övergripande målet för Cyber Europe 2014 är att länderna gemensamt stärker sin förmåga att hantera cyberrelaterade kriser.

Cyber Europe 2014 ingår i en övningsserie som arrangeras av ENISA (European Network and Information Security Agency) vartannat år och består i år av tre olika faser. I april genomfördes fas 1, den 30 oktober genomfördes fas 2 och den tredje och avslutande delen går av stapeln i början av 2015.

I övningen den 30 oktober (fas 2) deltog fler än 200 organisationer från 29 länder i Europa med syftet pröva och stärka förmågan att hantera cyberrelaterade kriser. Deltagarna i övningen är experter både från den privata och offentliga sektorn.  Övningen leddes från ENISA i Aten och var en så kallad distribuerad övning. Vilket betyder att de övade sitter på sina ordinarie arbetsplatser och löser uppgifter enligt de gängse rutiner som finns. Under denna övning prövades framtagna arbetsformer och metoder för att samverka inom EU.

Cyber Europe 2014 – Frågor och svar på engelska

Kontakt:
Katrin Berggren Katrin.Berggren@msb.se