Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Omställningar 2017

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-12-08 kl. 12:00
Som vi tidigare berättat genomförs ett par förändringar i kursupplägget under 2017. I stället för att påbörja det nya året med en platsbunden grundutbildning i Rosersberg blir det istället utbildning på distans med närträffar. Den platsbundna grundutbildningen genomförs hösten 2017. Vidareutbildningen till skorstensfejartekniker har flyttats ett snäpp så att den startar hösten 2017 och avslutas våren 2018.

Syftet med att kasta om de två grundutbildningarna är att fördela söktrycket. Generellt brukar fler studerande söka till distansutbildningen än till den platsbundna. Eftersom söktrycket till utbildningar och kurser i allmänhet är som störst på hösten så läggs den platsbundna grundutbildningen där. Året inleds alltså med en grundutbildning på distans med närträffar.

Beträffande vidareutbildningens start under hösten 2017 så beror detta på att flest installationsbesiktningar av eldstäder och tillhörande rökkanaler sker under den årstiden. Eftersom den första delen av utbildningen bland annat omfattar just besiktningsarbete är det bättre att den körs på hösten. Förhoppningsvis blir det enklare för LIA-platserna att tillgodose de studerande med ett praktikinnehåll som motsvarar kursplanen. Dessutom minskar utbildningstiden eftersom det långa sommaruppehållet ersätts av en kortare julledighet.

Kontakt:
Andreas Carl Nilsson andreas.nilsson@msb.se