Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nytt från Skorstensfejarutbildningen

Tipsa om artikeln

Omställningar 2017

2016-12-08 kl. 12:00
Som vi tidigare berättat genomförs ett par förändringar i kursupplägget under 2017. I stället för att påbörja det nya året med en platsbunden grundutbildning i Rosersberg blir det istället utbildning på distans med närträffar. Den platsbundna grundutbildningen genomförs hösten 2017. Vidareutbildningen till skorstensfejartekniker har flyttats ett snäpp så att den startar hösten 2017 och avslutas våren 2018.

Uppdragsutbildningar och andra aktiviteter

2016-12-08 kl. 11:49
Under hösten har Skorstensfejarutbildningen genomfört en uppdragsutbildning i täthetsprovning av skorstenar. Vi har även deltagit på utbildningsmässan i Älvsjö. Det gläder oss att allt fler verksamhetsställen och enheter inom MSB väljer att förlägga vissa av sina utbildningar och aktiviteter till Rosersberg. Bland annat har avdelningen för samordning och insats genomfört flera kurser i Rosersberg under året som gått. Under våren 2017 kommer Revinge att hålla en utbildning i Tillsyn och tillstånd enligt (LBE). Dessutom genomför SSR en utbildning i SSR-godkänd besiktning.

Ungern på besök

2016-12-08 kl. 11:04
Så sent som den 29 november i år besöktes Skorstensfejarutbildningen av Kommunals Jonny Jakobsson och Peter Hammarin tillsammans med två sotare och en jurist från Ungern. I Ungern tar man just nu ett stort steg där sotning och brandskyddskontroll går från privat drift till statlig verksamhet. Övergången är inte problemfri. Den ungerska delegationen var i Sverige för att studera svensk sotningsverksamhet och fackligt arbete. I besöket ingick även att bekanta sig med Skorstensfejarutbildningen i Rosersberg.

Andra aktiviteter i Rosersberg

2016-06-23 kl. 15:11
Under våren har MSB bland annat haft nöjet att upplåta lokaler och personal till en fristående kortare sotarutbildning. Dessutom har avdelningar och enheter inom MSB använt Rosersbergs resurser för olika utbildningsaktiviteter.

En föränderlig värld

2016-06-23 kl. 15:06
Det senaste året på Skorstensfejarutbildningen har präglats av att två medarbetare avslutat sina tjänster för att möta nya utmaningar på andra arbetsplatser. En ny kollega tillträdde förra hösten och nu under vårterminen 2016 har beslut fattats som innebär förändringar i hur kurserna läggs under 2017.
1 2 3 4 5 6 7