Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Ny vägledning underlättar val av verktyg för säker och robust samverkan

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-11-27 kl. 10:00 | Uppdaterad:2018-11-27 kl. 10:00
MSB har tagit fram "Vägledning för säker och robust samverkan" som vänder sig till alla som har ett ansvar vid en samhällsstörning. Den ger information och stöd i processen att välja kommunikationsverktyg för samverkan.

Vägledningen beskriver på en övergripande nivå vad säker och robust samverkan är och varför det är viktigt.

- Det är många som frågar "hur säkra är egentligen MSB:s kommunikationsverktyg"? Här har vi bland annat tagit fram en matris som anger vilken sekretessklassad information som kan delas i vilket verktyg, säger Niklas Andrén, enhetschef, enheten för samverkan och ledning, MSB.

Verktygen är tjänster, funktioner eller applikationer som MSB tillhandahåller. Några av de verktyg som beskrivs och jämförs ur perspektiven robust och säker samverkan är:

  • Rakelsystemet
  • WIS (webbaserat informationssystem)
  • SGSI (Swedish government secure intranet)

Vägledning för säker och robust samverkan
Publikationsnummer:
MSB1285
 
 

Information om teknik som stödjer samverkan och ledning

Kontakt: registrator@msb.se