Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Klotter på vägg

Varför kastar tonårspojkar sten på räddningstjänst och polis?

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2011-09-16 kl. 16:19
Och vad kan samhället göra åt problemet? Under tre år har forskare följt utvecklingen och analyserat orsakerna till konflikterna i Rosengård i Malmö 2008 och 2009. Nu presenterar de möjliga åtgärder i en kortversion och en film.
Materialet syftar till att förebygga konflikter mellan myndigheter och unga.
 
Populärapporten "Varför kastar de sten? - om konflikter och erkännande" vänder sig till personer som i sitt yrkesliv är intresserade av en djupare förståelse av de förhållanden och mekanismer som kan leda till konfliktsituationer mellan myndigheter och ungdomar. Ett avsnitt riktar sig till särskilt till räddningstjänstens organisation.

Dokumentärfilm

Kortversionen kan tillsammans med dokumentärfilmen "Det är inte stenarna som gör ont – en film om möten och förändring" ligga till grund för en diskussion om hur man kan arbeta förebyggande för att undvika konflikter mellan polis, räddningstjänst och ungdomsgrupper.
 
Filmen är en samproduktion mellan Räddningstjänstens Syd, Malmö stad och Malmö högskola.
 
Filmen beställer du till självkostnadspris av Per Olof Hallin, Malmö Högskola, per-olof.hallin@mah.se

Populärrapport

Skriften "Varför kastar de sten? - om konflikter och erkännande" är en kortversion av det mer omfattande arbetet. Rapporten utgör slutpunkten på ett treårigt forskningsprojekt finansierat av MSB.
 
Varför kastar de sten? Om konflikter och erkännande.
Denna populärvetenskapliga skrift bygger på ett mer omfattande arbete "Det är inte stenarna som gör ont. Röster från Herrgården, Rosengår...
Pris:
0,00 kr
Publikationsnummer:
MSB305
Antal
Ej i lager
 
 
 
 

Kontakt MSB

Alexandra Johansson, tfn 010-240 5056
Anders Axelsson, tfn 010-240 5226
Kontakt:
Alexandra Johansson alexandra.johansson@msb.se