Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Stödstyrkan ska stödja svensk ambassadpersonal i Filippinerna

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2013-11-19 kl. 11:04
Sverige har skickat delar av den svenska stödstyrkan för att delta i arbetet med att efterforska eventuellt skadade svenskar, personer med hemvist i Sverige och andra utländska medborgare.


Stödstyrkan finns för att Sverige ska kunna bistå personer med hemvist i Sverige som drabbas av en allvarlig händelse utomlands.

Uppdraget är huvudsakligen att stödja ambassadpersonal på plats i Filippinerna och delta i arbetet med att efterforska eventuellt skadade svenskar, personer med hemvist i Sverige och andra utländska medborgare.
Stödstyrkan avreste under helgen. Det är endast delar av den svenska stödstyrkan som åkt, det vill säga en handfull personer med kompetens inom bland annat säkerhetsbedömningar, medicin och IT.

Stödstyrkan aktiveras efter förfrågan från Utrikesdepartementet. I styrkan ingår personal från MSB, Socialstyrelsen och Rikskriminalpolisen.

Styrkan är flexibel och sätts samman utifrån de behov som finns när katastrofen inträffar exempelvis vid naturkatastrofer, terrordåd, eller politiska oroligheter. Stödstyrkan arbetar på uppdrag av Utrikesdepartementet som ett stöd till ambassaden eller konsulatet i det berörda landet.

Läs mer om stödstyrkan

Utrikesdepartementet

Socialstyrelsen

Rikskriminalpolisen

Kontakt

MSB:s presstjänst, telefon 070-321 88 74, e-post infober@msb.se


 

Kontakt: MSB Presstjänst infober@msb.se