Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB skickar katastrofhjälp till Filippinerna

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2013-11-09 kl. 20:50
FN:s samordningskontor för katastrofhjälp OCHA (Office for the Coordination of Humanitarian Affairs) har tackat ja till MSB:s erbjudande om personal och materiel för att underlätta hjälporganisationernas arbete för de drabbade människorna i Filippinerna.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, räknar med att tidigast måndag eftermiddag kunna transportera personal och materiel för två basläger för bostäder och arbetslokaler, samt ICT-utrustning för telefon- och internetkommunikation.

MSB är kontaktpunkt för FN:s hjälporgan i Sverige och är för närvarande ordförande i partnerskapet IHP (International Humanitarian Partnership) som består av motsvarande myndigheter i grannländerna. 

Den utrustning och personal som kommer att sändas till Filippinerna kommer från Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland och Luxemburg.

Totalt ingår 21 personer i två team, varav åtta teammedlemmar från Sverige.

Teamets kompetenser: Tekniker, elektriker, sjukvårdskunnig personal för teamets säkerhet, experter inom IT och satellitkommunikation, vattenreningsexperter.

 

IHP - International Humaniatarian Partnership

 

Så här tar MSB emot förfrågningar om hjälp

Läs mer om MSB:s humanitära insatser
 

MSB Presstjänst

Telefon: 070-321 88 74
 

Kontakt: MSB