Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB följer händelseutvecklingen med anledning av den tropiska orkanen

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2013-11-08 kl. 17:33
Den tropiska orkanen Haiyan (Yolanda) har lämnat stor förödelse på Filippinerna och är nu påväg mot Vietnam. MSB följer händelseutvecklingen och står redo att agera vid behov.

- MSB har beredskap att kunna skicka ut både experter och material, säger Christian Di Schiena, biträdande chef för Enheten för insatser vid MSB.

FN:s hjälporganisationer har skickat en förfrågan till sina medlemsländer om vilken hjälp som de kan skicka till de drabbade områdena.

- MSB är FN:s kontaktpunk i Sverige och vi har lämnat svar på vad vi kan bidra med. Vi diskuterar också med motsvarande myndigheter i grannländerna för att tillsammans kunna erbjuda hjälp till de drabbade länderna, säger Di Schiena.

I första hand erbjuder MSB experter samt basläger, det vill säga tält och personal för bostäder och arbetslokaler åt de hjälporganisationer som är på plats i de drabbade områdena.

Under lördagen diskuterar MSB med sina partners inom nätverket IHP (International Humanitarian Partnership) om hur de tillsammans skulle kunna svara på FN:s hjälpförfrågan.

IHP - International Humaniatarian Partnership

 

Så här tar MSB emot förfrågningar om hjälp

Läs mer om MSB:s humanitära insatser
 

MSB Presstjänst

Telefon: 070-321 88 74
 

Kontakt:
No such user