Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Idag tisdag lyfte planet med insatspersonalen till Filippinerna

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2013-11-12 kl. 13:43
MSB skickar tillsammans med samarbetspartners materiel och personal som stöd till FN:s katastrofhjälp till Filippinerna. Teamet består av experter inom bland annat IT och satellitkommunikation, men även inom sjukvård och vattenrening.

Insatspersonalen kommer från Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland och Luxemburg.  Totalt ingår 21 personer i två team, varav åtta teammedlemmar från Sverige

MSB skickar tillsammans med samarbetspartners inom IHP (International Humanitarian Partnership) materiel och insatspersonal som stöd till FN:s katastrofhjälp till Filippinerna.

Redan i måndags skickades material för basläger för boende och kontor, samt ICT-utrustning för telefon- och internetkommunikation.

Flygtransporten gick från Örebro flygplats under måndagen. De svenska baslägren ska bli en knutpunkt åt FN:s hjälporganisationer i hjälparbetet på plats.

Mer stöd efterfrågas

MSB har fått förfrågan om att skicka ytterligare basläger. MSB tittar på möjligheten att kunna leverera detta och för dialog med Sida kring finansiering. Om en leverans blir aktuell kommer även den att ske inom IHP-samarbetet. 

Läs mer om IHP (International Humanitarian Partnership)  

 

Kontakt: MSB