Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Det första flyget har lyft

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2013-11-11 kl. 14:52 | Uppdaterad:2013-11-11 kl. 16:04
Under måndagen lyfte det första svenska transportplanet med katastrofhjälp till Filippinerna. Planet kommer att mellanlanda i Estland för att hämta ytterligare delar till baslägret innan det landar på torsdag på Filippinerna.

Estland och Sverige samarbetar för att bygga baslägret på plats.

Ytterliagre ett baslägret som är en del av IHP:s (International Humanitarian Partnership) stöd lyfter från Danmark under tisdag förmiddag.

Imorgon tisdag avreser den svenska insatspersonalen från Arlanda och planeras landa på Filippinerna under onsdagen, svensk tid.

Fortsatt insats

MSB planerar för ytterligare transporter med materiel till katastrofområdet. Tidplanen för transporterna är inte ännu klar.

MSB har fått flera inkomna förfrågningar från Filippinerna via FN och EU. Förfrågningarna gäller bland annat utrustning för att bygga fler basläger och kontor för den FN-personal som ska arbeta i de drabbade områdena. MSB undersöker möjligheten att ytterligare kunna bistå, framför allt med koordinering, samverkan, logistik, transport och vattenrening.

MSB:s arbete med anledning av tropiska orkanen Haiyan

 

IHP - International Humaniatarian Partnership

MSB Presstjänst

Telefon: 070-321 88 74

Kontakt: MSB