Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Delar av förödelsen i Tacloban, så som det ser ut två veckor efter att den tropiska orkanen slog till. Delar av förödelsen i Tacloban, så som det ser ut två veckor efter att den tropiska orkanen slog till. Foto: MSB.

Akuta hjälpinsatsen övergår i långsiktigt arbete

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2013-11-22 kl. 12:34
MSB:s personal i Tacloban har fått FN:s uppdrag att rekognosera efter mer permanenta lösningar för boende och fungerande arbetsplatser åt hjälporganisationerna.

Det akuta behovet av hjälpinsatser är över och nu påbörjas arbetet med att hjälpen ska komma till nytta även på längre sikt.

Detta innebär att MSB:s snabba humanitära insats avslutas om några veckor. Det nuvarande teamet kommer därmed att bli avlöst och ersättas med personal med uppgift att renovera och anpassa befintliga byggnader till hjälporganisationernas långsiktiga behov. Teamet som ska arbeta med återuppbyggnad kommer från MSB och DEMA, vår danska motsvarighet, säger Patrik Jansson, verksamhetsansvarig, Enheten för insatser, MSB.

MSB har experter på plats som för dialog med FN:s och EU:s hjälporganisationer om eventuellt stöd på längre sikt. 

Läs mer om MSB:s stöd till katastrofberedskap

SVT:s intervju med teamet i Filippinerna, cirka 10 minuter in i inslaget (extern länk, nytt fönster)

Kontakt: MSB presstjänst infober@msb.se