Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

- En stor logistisk utmaning att få ut baslägren

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2013-11-14 kl. 10:58
Svensk-estniska hjälpteamet har landat i Tacloban, Filippinerna. Insatspersonalens viktigaste uppgift är nu att hitta en lämplig plats att bygga basläger på.


Förödelsen är stor och det är svårt att ta sig fram.  I nuläget jobbar teamet med att få igång den kommunikation- och satellitutrustning man har med sig. 

Herculesplanet med MSB-material, basläger och fordon, beräknas landa i Tacloban tidigt på fredag morgon lokal tid.

Ulrika Edén, MSB, är projektledare för IHP-insatsen i Filippinerna och koordinerar arbetet på plats. Hon säger från Filippinerna under torsdagsförmiddagen:

Det är en stor logistisk utmaning att få ut baslägren till de platser där de kan göra bäst nytta. Det första baslägret planeras i Tacloban, men var de andra två ska sättas upp är fortfarande oklart.  Olika alternativ prövas just nu och vi arbetar febrilt med att hitta de platser där vi kan göra störst nytta.

Vi försöker komma i kontakt med teamet i Tacloban, med de har inte fått igång sin kommunikationsutrustning än.

Baslägren består av moduler för boende och kontor, självförsörjande gällande el, mat och vatten samt ICT-utrustning för telefon- och internetkommunikation. Baslägren ska tjäna som koordineringscenter och plattform och för FN och andra humanitära aktörer i katstrofarbetet. 

Kontakt

MSB:s presstjänst, telefon 070-321 88 74, e-post infober@msb.se

Kontakt: MSB Presstjänst infober@msb.se