Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nyheter jordbävningen i Nepal

Tipsa om artikeln

Nya jordskalv i Nepal påverkar inte MSB:s insats

2015-05-13 kl. 14:17
Den 12 maj inträffade ett nytt kraftigt jordskalv i Nepal, som följdes av flera kraftiga efterskalv. Epicentrum låg ca 75 km väster om huvudstaden Katmandu, nära Mount Everest. Den totala omfattningen av skadorna är ännu okänt, ett sextiotal bekräftas döda och cirka tvåtusen skadade.

Visuell lägesrapport från Nepal

2015-05-08 kl. 11:20
Christian Di Schiena, i egenskap av UNDAC-expert under Nepalinsatsen, berättar i en film om MSB:s arbete på plats i Chautara, Nepal. Här är 90% av byggnaderna helt förstörda efter jordskalven.

Byggnadsbesiktning - en del av insatsarbetet

2015-05-04 kl. 13:30
Arbetet med att söka och rädda överlevande efter skalven i Nepals huvudstad Katmandu är avslutad. Många insatsteam uppmanas att ge sig ut på landsbygden där hjälpbehoven fortfarande är stora. MSB:s insatsteam fokuserar fortfarande på att stötta landet med bland annat byggnadsbesiktning.

Insatsarbetet i Nepal - en vecka efter skalvet

2015-05-03 kl. 11:48
Det har nu gått över en vecka sedan det stora jordskalvet drabbade Nepal och ännu är inte hela bilden av katastrofens omfattning klarlagd. Den FN-organisation som ansvarar för koordineringen av FN och den internationella responsen, OCHA, rapporterar den 2 maj att över 6.200 personer har omkommit och så många som 500.000 byggnader kan ha raserats.

MSB:s byggnadsingenjör hjälper till att säkra driften av mobilnätet i Katmandu

2015-05-02 kl. 10:37
Infrastrukturen i Nepal har drabbats hårt efter jordbävningen och mobilnätet är skadat. MSB:s byggnadsingenjör hjälper till med besiktning av byggnader med mobilmaster så att de åter kan tas i bruk och stärka upp mobilnätet.
1 2 3 4