Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Uppstartskonferens för #Krisberedskapsveckan - live på YouTube

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-03-07 kl. 23:53
Den 8 mars håller MSB en uppstartskonferens för att ge kommuner och länsstyrelser så goda förutsättningar som möjligt inför Krisberedskapsveckan, en kampanj som äger rum 8-14 maj 2017.

Tanken är också att höja kompetensen inom området riskkommunikation. MSB vill underlätta framför allt för kommunerna när det gäller att kommunicera och väcka människors engagemang för vår gemensamma säkerhet och beredskap.

Konferensens sänds live för att aktörer runt om i landet ska kunna delta i diskussioner och ställa frågor. Alla programpunkter läggs även ut i efterhand.

Uppdatering: Länk till programpunkterna kommer att läggas ut senare.

Se konferensfilmen i sin helhet
Se konferensprogrammet

Kontaktvägar under konferensen:

Bakgrund

Studier visar att de flesta människor är dåligt förberedda på en situation utan exempelvis el, vatten och värme. De allra flesta tror också att sannolikheten att drabbas är ytterst liten. Många kommuner har efterlyst stöd i att utveckla sin riskkommunikation som ska öka människors möjligheter att hantera svåra påfrestningar på samhället. Krisberedskapsveckan är en långsiktig och återkommande satsning. Fokus i år ligger på vad människor själva kan göra och bidra med vid allvarliga samhällsstörningar.

Svar på vanliga frågor om Krisberedskapsveckan

 

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se