Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Uppdaterat metodstöd för systematiskt informationssäkerhetsarbete

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-02-13 kl. 12:30
En ny version av metodstödet för systematiskt informationssäkerhetsarbete har lanserats på Informationssäkerhet.se. Den nya versionen är mer kortfattad och praktiskt inriktad och vänder sig precis som den tidigare versionen till alla typer av organisationer.

Systematiskt informationssäkerhetsarbete är grunden för skydda information, oavsett vilken typ och vilka krav som finns på hanteringen och skyddet. Metodstödet syftar till att beskriva hur ett sådant arbete kan utformas. Det stödjer användaren med vägledningar, råd, tips, mallar och andra verktyg på generell nivå för att det ska passa organisationer inom alla sektorer i Sverige.

Praktiskt inriktad

Det uppdaterade metodstödet är framtaget i samarbete med informationssäkerhetsspecialister från olika organisationer. Jämfört med den tidigare versionen är den nya mer kortfattad och praktiskt inriktad. För att hela tiden öka nyttan för användarna är du välkommen att bidra till utvecklingen av metodstödet genom att föreslå förbättringar och tillägg. Nytt är också att allt innehåll är fritt att sprida och återanvända enligt licensformen Creative Commons (Erkännande).

Metodstödet, som du hittar på Informationssäkerhet.se, riktar sig till dig som arbetar med informationssäkerhet i en organisation, oavsett storlek och verksamhetsområde. Det är avsett att kunna användas både om din organisation står i startgroparna för att införa ett systematiskt arbetssätt för informationssäkerhet, och om din organisation redan har kommit en bit på väg.

Liksom den tidigare versionen bygger den nya versionen på standarden SS-EN ISO/IEC 27001 Ledningssystem för informationssäkerhet.

Informationssäkerhet.se

På Informationssäkerhet.se erbjuds ett sammanhållet och praktiskt stöd för systematiskt informationssäkerhetsarbete från svenska myndigheter. Webbplatsen är en resurs för alla som arbetar med informationssäkerhet i organisationer. Den är en gemensam satsning av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Försvarsmakten, Försvarets radioanstalt, Försvarets materielverk, Post- och telestyrelsen, Säkerhetspolisen och Polismyndigheten.

Om du har frågor om metodstödet eller saknar något är du välkommen att kontakta oss på metodstodet@informationssakerhet.se.

Läs mer

Metodstöd för systematiskt informationssäkerhetsarbete på Informationssäkerhet.se