Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Välkommen till MSB:s tält! MSB och Sveriges räddningstjänster på Stockholm Pride

Stockholm Pride 2016

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-07-27 kl. 15:37
På Pridefestivalen förs diskussionen om vem som bestämmer över och sätter ramarna för våra liv. MSB tar ställning tillsammans med Sveriges Räddningstjänster.

Under Pride har vi möjlighet att visa vad vi tycker om att människor diskrimineras vid våra arbetsplatser och ute i samhället. Det finns sju diskrimineringsgrunder som omfattas av lagens diskrimineringsförbud. Lagen bygger på att vissa grupper blir sämre behandlade, bara för att individer tros tillhöra eller tillhör någon av dessa grupper. Vem bestämmer att vissa ska bli sämre behandlade eller diskrimineras?

Varmt välkomna till MSB:s och räddningstjänsternas tält på festivalområdet som ligger på Östermalms IP. Vi är med för åttonde året och kommer också att medverka i den färgsprakande paraden lördag 30/7. För alla människors rätt till samma möjligheter och rättigheter.

MSB:s arbete med mångfald

För oss på MSB är mångfaldsperspektivet alltid viktigt. MSB ska vara en öppen, kompetent och drivande myndighet med individen och samhället i fokus. Mångfald är en förutsättning för att vi ska kunna leva upp till vår värdegrund. Alla ska behandlas lika och med respekt. Vi stödjer också utvecklingen av jämställdhet och mångfald inom vår egen internationella verksamhet samt i kommunal räddningstjänst.

Mer om mångfald och jämställdhet på MSB

Happy Pride!

Kontakt:
Lena Hallén Lena.Hallen@msb.se