Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Skogsprojekt vann Hack for Sweden Award 2017

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-03-16 kl. 10:05
MSB är en av myndigheterna bakom Hack for Sweden, en tävling som ska inspirera studenter, datajournalister och utvecklare att skapa nyttiga produkter och tjänster med hjälp av myndigheters öppna data.

I årets tävling deltog 56 lag med sammanlagt nästan 200 tävlande från olika håll i Sverige. 30 statliga myndigheter och organisationer stod bakom hacket.

- Det var väldigt inspirerande att träffa representanter från de andra myndigheterna och att diskutera möjligheter med tävlingsdeltagarna, säger Kristina Svahnström som tillsammans med Susanne Ingvander representerade MSB på plats. Jag tror att det är viktigt att myndigheter fortsätter att samarbeta för att komma framåt i arbetet med öppna data, fortsätter Kristina.

Vinnar-app kan hitta skog med höga naturvärden

För att få utmärkelsen Hack for Sweden Award gäller det att vara kreativ och nyskapande och inte minst att använda flera olika myndigheters data. Årets award tilldelas "Project Skog", en app som med hjälp av miljöinformation från myndigheter, artificiell intelligens och användarinteraktioner kan kartlägga skog med stor biologisk mångfald och på så sätt försöka skydda den mot avverkning. Upphovsmakaren Johan Marand använde sig av data från Skogsstyrelsen, Sveriges Lantbruksuniversitet, Länsstyrelsen och Sveriges geologiska undersökning (SGU).

Läs mer på Hack for Swedens webbplats

 

 

Kontakt:
Anders Eriksson Anders.Eriksson@msb.se