Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Skogsbränder: Statsminister Stefan Löfven uppmanar befolkningen att ta ansvar – följ reglerna

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2019-04-25 kl. 17:05
Statsminister Stefan Löfven uppmanar befolkningen i ett meddelande från TT att vara försiktig i skog och mark och ta ansvar.

- Jag vill uppmana alla att vi tar vårt eget ansvar och är försiktiga i skog och mark. Är det så att man vill grilla eller använda skogsmaskiner, var försiktig. Och framför allt, följ de eldningsförbud som finns och tänk till ordentligt, säger Stefan Löfven.

- Det är många torra dagar som har gjort att brandrisksäsongen är i gång igen och dessutom ovanligt tidigt. Just nu brinner det på flera platser runt om i vårt land. MSB har också varnat för att årets sommar kan bli rekordtorr, säger Löfven.

Enligt Löfven har regeringen och ansvariga myndigheter vidtagit åtgärder efter förra sommarens bränder, vilket innebär att beredskapen är bättre i år.

Vad ska jag tänka på om jag måste elda?

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se