Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Säkrare samhälle genom forskning

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-07-31 kl. 14:11
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har en årlig forskningsbudget på 115 miljoner kronor. Kunskapsutveckling genom forskning är ett sätt för myndigheten att minska riskerna för och konsekvenserna av olyckor och kriser i samhället.

MSB har en forskningsstrategi för perioden 2014-2018. Den lägger grunden för myndighetens forskningsfinansiering. Utifrån den tar MSB fram en årlig forskningsplan som beskriver vilka konkreta forskningssatsningar som ska göras de kommande åren.

Forskningssatsningarna faller inom ramarna för myndighetens inriktning och de utvecklingsområden som identifierats i den nationella risk- och förmågebedömning som MSB årligen sammanställer och rapporterar till regeringen.

Forskningsutlysningar under våren 2017:

Utlysningar för hösten 2017:

Samhällsnytta i fokus för forskningsuppdragen

Den forskning som MSB finansierar är i första hand behovsinriktad och ska vara möjlig att tillämpa. Det innebär att den utgår från ett behov i samhället, och ska på sikt leda till ny förståelse, nya metoder eller nya produkter.

MSB bedriver ingen egen forskning utan det är alltid externa aktörer, som universitet, högskolor eller forskningsinstitut, som utför forskningen.

Mer information om MSB-finansierad forskning på MSB.se

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se