Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Rapport om riskerna med resistenta tarmbakterier nu tillgänglig på engelska

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-05-26 kl. 09:13
MSB publicerar i dag översättningen av rapporten Ökad förekomst av multiresistenta tarmbakterier - ett kunskapsunderlag inklusive scenarioanalys inom nationell risk- och förmågebedömning, vars svenska version publicerades i november 2015.

Antibiotikaresistens är ett globalt problem med globala lösningar. MSB hoppas att vi genom att publicera detta material på engelska kan bidra till en ökad medvetenhet även utanför Sveriges gränser kring hur antibiotikaresistens påverkar samhällsskydd och beredskap. Rapporten är därmed tänkt att också kunna tjäna som inspiration för andra länder för fortsatt arbete med frågan.

Den engelska versionen finns att ladda ner här.
Den svenska versionen finns att ladda ner här

Kontakt:
Kerstin Borg Kerstin.Borg@msb.se