Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Planering för höjd beredskap präglar budgetunderlaget för 2018-2020

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-02-28 kl. 16:19
Den 28 februari lämnade Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, sitt budgetunderlag för åren 2018-2020 till regeringen. En av de stora frågorna för myndigheten är den återupptagna planeringen för ett totalförsvar och en höjd beredskap, något som avspeglar sig i myndighetens budgetunderlag för perioden.

I budgetunderlaget redovisar MSB en rad utmaningar till följd av den försämrade säkerhetspolitiska situationen i Sveriges närområde och föreslår ett antal åtgärder som påverkar myndighetens finansiering de närmast åren. Anslag 2:4 Krisberedskap kommer i allt större utsträckning kunna stödja åtgärder kopplat till civilt försvar, bland annat inom befolkningsskydd, räddningstjänstmateriel under höjd beredskap, stöd till kommuner samt för forskning och utveckling.

Myndigheten ser också ett behov av ökade anslag inom psykologiskt försvar inklusive informationspåverkan, utbildningsverksamheten, informations- och cybersäkerhet, frivilliga försvarsorganisationer och etermedieberedskap. MSB ser också att den internationella insatsverksamheten inom civil krishantering kan öka.

Ladda ned MSB:s budgetunderlag 2018-2020

Kontakt: MSB:s Presstjänst kommunikation@msb.se