Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

"Öva enkelt!" ett nytt stöd som underlättar planering, genomförande och utvärdering av övningar

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-09-01 kl. 11:00
MSB har tagit fram ett övningsstöd som främst är avsett för övande organisationer på lokal nivå, men kan även användas av aktörer på regional och nationell nivå.

Förhoppningen är att stödet ska underlätta övningsarbetet och i förlängningen bidra till ökad förmåga att hantera kriser- och samhällsstörningar.

”Öva enkelt!” är självinstruerande och består av tre seminarieövningar med olika fokusområden:

  • Larm- och krisorganisationen
  • Lägesbild
  • Geografiskt områdesansvar

I ”Öva enkelt!” ingår användarinstruktion, övningsbestämmelser, scenario, momentbeskrivningar med uppföljningsfrågor, utvärderingsenkät m.m. Scenariot är detsamma i alla övningar, nämligen stormoväder. Det går att byta scenarion, men behålla inspel och målformuleringar. De kan också anpassas efter den egna verksamheten, t.ex. utifrån risk- och sårbarhetsanalyser, övningsmognad eller utbildningsbehov.

Ladda ner materialet och spara det på din dator - därefter kan du fylla i din organisations uppgifter i de olika formulären och dokumenten.

Mer information om "Öva enkelt!"

Kontakt:
Gabriela Gillstedt Gabriela.Gillstedt@msb.se