Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB:s arbete med att ta fram en samlad nationell lägesbild

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-08-06 kl. 17:10
Vendela Runold, handläggare på MSB:s analysfunktion, berättar om MSB:s arbete med den samlade nationella lägesbilden och hur den bidrar till att skapa bred bild av läget och förståelse för konsekvenser som annars kan vara svåra att upptäcka.

 

När en samhällsstörning eller kris inträffar behövs en samlad bild över situationen, en så kallad lägesbild. Den ger en överblick över vilka konsekvenser händelsen kan få för viktiga funktioner i samhället och vad alla ansvariga gör för att hantera situationen.

- Just nu har vi främst fokuserat på bränder, men även på torka, vattenbrist och värme, säger Vendela Runold, handläggare på MSB:s analysfunktion.

Genom denna överblick får alla som har en uppgift i krisen samma bild av situationen, vilka konsekvenser händelsen kan få för viktiga funktioner i samhället och vad som behöver göras.

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se