Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nytt nummer av Tjugofyra7 – nr 37

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-03-09 kl. 13:00
I årets första nummer kan du bland annat läsa om att användningen av drönare ökar kraftigt och att MSB föreslås bli en ännu mer central aktör i arbetet med civilt försvar i Försvarsberedningens delrapport. Dessutom finns en intervju med MSB:s nya generaldirektör Dan Eliasson.

Olyckan ur ny synvinkel

Användning av drönare ökar kraftigt, och det spås bara vara början. Billiga varianter har blivit allmängods, samhällsnyttan finner allt fler användningsområden för att genomföra effektivare insatser. MSB har tagit fram en vägledning för användande.

Informationspåverkan från Muslimska brödraskapet granskad

En ny rapport om vilka budskap grupper knutna till Muslimska brödraskapet sprider i Sverige. Enligt rapporten har svenska myndigheter gett dessa grupper resurser och legitimitet att företräda alla muslimer.

"MSB är nyckeln"

Försvarsberedningen föreslår att MSB ska bli en ännu mer central aktör för att hålla ihop arbetet med civila försvaret.

Orädd beslutsfattare

Intervju med MSBs nytillträdde generaldirektör Dan Eliasson. – Det sägs att jag lyssnar, är inkluderande och orädd att fatta beslut när det behövs, förklarar han själv att han fått förtroendet att leda sin fjärde myndighet.

Broschyren blev världsnyhet

Det handlar om broschyren "Om krisen eller kriget kommer" som ska delas ut till landets 4,8 miljoner hushåll.

Ur innehållet i övrigt:

Ny lag kan stävja olycksfotografering

Ny lag väcker hopp om en minskning av det omdiskuterade beteendet att fotografera vid olycksplatser.

Frivilliga spelar viktig roll

De frivilliga försvarsorganisationerna har fått nästan fördubblade resurser – nu närmare 60 miljoner kronor årligen – för uppdrag på den civila sidan från 2018 och framåt.

Stärkt säkerhetsskydd prioriterad uppgift

2020 ska alla kommuner och landsting identifierat och bestämt vilken verksamhet som ska fungera under höjd beredskap, hur den ska organiseras och bemannas. MSB ger ut ny vägledning för myndigheters arbete med krigsorganisation och krigsplacering

Satsning på virtuell simulering

MSB ska införa virtuell utbildning på bred front.

Insändare: Dödsbränderna går åt fel håll – för många gör för lite

 

Ladda ned som PDF

Tjugofyra7:s webbplats