Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nytt nummer av Tjugofyra7 – nr 36

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-12-11 kl. 15:41
I nya numret kan bland annat läsas att fler vill bli frivilliga efter den återupptagna totalförsvarsplaneringen. Att MSB planerar utbildning av deltidsbrandmän på åtta orter från nästa år och att nya förstärkningsresurser utvecklas. Vidare fyra sidor från Mötesplats samhällssäkerhet plus mycket mer.

Fler vill bli frivilliga

Efter att i många år tappat medlemmar har den återupptagna totalförsvarsplaneringen ökat intresset för att gå med i en frivilligorganisation.

Utbildning på åtta orter

MSB planerar utbildning av deltidsbrandmän i åtta regioner från nästa år. Utbildningen kortas också från nio till sex veckor.

Planerar för kärnvapen

Osäker omvärld märks på allt fler områden. I oktober inleddes ett projekt om följderna av ett kärnvapenangrepp mot Sverige.

Döva lämnas utanför vid kriser

Döva har problem att nås av information vid kriser.

MSB utvecklar nya förstärkningsresurser

När varken egna resurser eller samverkan räcker finns MSBs förstärkningsresurser att tillgå.

Ur innehållet i övrigt:

Vill skapa en akademi i Västra Götaland

Behoven av utbildning ökar. Med goda övningsanläggningar i Borås (Guttasjön) och Skövde (Hasslum) ses möjligheten att skapa en ”VG-akademi”.

Valpåverkan ska avslöjas

Risken finns att främmande makt försöker påverka det svenska valet. Det anser MSB som startat ett projekt för att öka kunskaperna om påverkan.

MSB fokuserar på fem forskningsområden

Nya kunskaper och höjd kompetens – för både akademi och praktiska användare. Det är målet för den forskning MSB finansierar.

Snabbval och enkelhet

Enkelt att klara av det viktigaste. Och öva återkommande. Så har Västerås fått Rakel att bli en resurs inom många sektorer i kommunen.

Erfarenheter: Våldsam brand på konstgräsplan

Gummigranulat till konstgrässystem brinner snabbt och våldsamt. Det fick räddningstjänsten uppleva i samband med en brand på en konstgräsplan i centrala Forshaga i Värmland.

 

Ladda ner och läs senaste numret som PDF

Tjugofyra7:s webbplats

Kontakt:
Gunno Ivansson Gunno.Ivansson@msb.se