Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nya öppna jämförelser om trygghet och säkerhet

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-01-19 kl. 11:30
SKL och MSB har nu publicerat 2017 års öppna jämförelser om trygghet och säkerhet i kommunerna. Tillsammans med jämförelserna presenterar vi också ett särskilt stöd för kommunernas arbete med och förebyggande av bostadsbränder.

SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) och MSB publicerar årligen jämförelser av arbetet med trygghet och säkerhet i landets kommuner. Syftet är att stimulera till förbättringsarbete och ökad effektivitet. Jämförelserna visar vilka kommuner som förefaller vara trygga och säkra, hur utvecklingen sett ut över tid, vilken betydelse lokala förhållanden har och de låter kommuner lära av varandra.

Tema: bostadsbränder

Temat i årets rapport är bostadsbränder och brandförebyggande arbete. Data har samlats in från framförallt de kommunala räddningstjänsternas händelserapporter, men också andra källor har analyserats och presenteras detaljerat för analys och slutsatser.

I rapporten finns även intervjuer med lokala aktörer som berättar hur de arbetar för att förhindra och hantera bostadsbränder samt hur de arbetar med individanpassat brandskydd.

Öppna jämförelser: trygghet och säkerhet 2017, bostadsbrand och brottsförebyggande arbete
I Öppna jämförelser trygghet och säkerhet jämförs alla Sveriges kommuner med olika nyckeltal. Öppna jämförelser gör MSB tillsammans med ...
Publikationsnummer:
MSB1161
 

Indikatorer ÖJ (excel på skl.se)

Definitioner ÖJ (pdf på skl.se)

Indikatorer per kommun i IDA

Mer om rapporten på SKL.se

Tidigare Öppna jämförelser: Trygghet och säkerhet

Kontakt

SKL:s pressjour: 08-452 71 01

MSB:s presstjänst: 070-321 88 74

Kontakt: statistik@msb.se statistik@msb.se