Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Ny vägledning om skogsbrandsläckning

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2019-05-07 kl. 15:44
För att stå bättre rustade inför kommande skogsbrandssäsonger har en ny vägledning tagits fram. Vägledningen fokuserar på bekämpning av skogsbrand, både på marken och från luften.

Klimatförändringar, med torrare förhållanden, kommer sannolikt bidra till fler stora och svårsläckta skogsbränder i framtiden. Den förändrade riskbilden ökar behovet av metoder som är anpassade för nya och svårare förhållanden. MSB har därför tagit fram en vägledning för att öka kunskaperna kring bekämpning av skogsbrand hos främst kommunal räddningstjänst.

- Det är viktigt att vägledningen når ut till den räddningstjänstpersonal som handgripligen arbetar ute i markerna. Skogsbränder släcks på marken och de flygande resurserna ska ses som ett bra komplement till markinsatsen, säger Mette Lindahl Olsson, biträdande enhetschef på MSB.

I vägledningen ingår även ett PM rörande symbolbiblioteket SiTaC som ska få igång användandet av symbolbiblioteket vid skogsbränder runt om i landet.

Vägledning i skogsbrandsläckning
Vägledningen har sitt fokus på bekämpningen av skogsbranden, både på marken och från luften. Målgrupp för vägledningen är främst kommunal...
Pris:
0,00 kr
Publikationsnummer:
MSB1366
Antal
Ej i lager
 
 
Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se