Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Ny vägledning för kommuner och aktörer på lokal nivå: Inriktnings- och samordningsfunktion på lokal nivå

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2019-06-04 kl. 10:10
Vägledningen är en av MSB:s utlovade leveranser kopplade till kommunöverenskommelsen med SKL. Den är efterfrågad och kommer ge en rad verktyg som stödjer de lokala aktörerna i att genomföra och delta i samverkan och ledning vid en samhällsstörning.

Vägledning för lokal ISF är framtagen för att konkretisera Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar samt underlätta för kommuner att ta sitt geografiska områdesansvar. Den innehåller dels en beskrivning av bland annat hur man genomför ISF och de olika rollerna samt dels ett stöd för implementering. Till vägledningen finns även ett antal broschyrer som ger en snabb överblick och en hel del lärande exempel från olika aktörer som kan visa och inspirera till hur aktörer kan arbeta med ISF.

Fotograf: Linda Stensdotter Renman

Fotograf: Linda Stensdotter Renman

Vägledningen finns tillgänglig både tryckt och digitalt här.

Rent konkret förtydligar vägledningen förhållandet mellan internt arbete och aktörsgemensamt arbete för att hantera samhällsstörningar. Den förtydligar även det geografiska områdesansvaret på lokal nivå och slutligen leverera material som vägleder och konkretiserar Gemensamma grunder för samverkan och ledning.

Projektets övergripande målsättning är en utvecklad förmåga hos lokala aktörer att tillämpa det geografiska områdesansvaret. De slutliga produkterna kommer göra väsentlig skillnad hos de aktörer som behöver det mest.

Projektet har genomförts i samarbete med SKL och med representanter för flera kommuner.

Vägledning för lokal ISF
Att åstadkomma inriktning och samordning vid samhällsstörningar utifrån det lokala geografiska områdesansvaret, samverkan och ledning Ko...
Pris:
0,00 kr
Publikationsnummer:
MSB1378
Antal
 
 
Kontakt: