Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Ny studie från MSB – Medborgarna och det psykologiska försvaret

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-06-21 kl. 08:30
Studien är skriven av tidigare professor Olof Petersson och ska bidra till dagens diskussion om det psykologiska försvaret genom ett historiskt och demokratiteoretiskt perspektiv.

Förhoppningen är att denna studie genom en historisk tillbakablick sätter frågorna i en kontext som kan bidra till allmänhetens kunskap och reflektion kring sin roll i nutidens psykologiska försvar.

Olof Petersson, statsvetare och tidigare professor i statskunskap vid Uppsala universitet, har på uppdrag av MSB genomfört denna studie. Olof har skrivit ett flertal rapporter för MSB och anlitats som en  mycket uppskattad föreläsare.

Medborgarna och det psykologiska försvaret
Historiska erfarenheter visar att propaganda och vilseledande information kan ha stor betydelse för ett utgången av ett krig eller en kris.
Publikationsnummer:
MSB1229
 
 
Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se