Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Ny forskning om civilt försvar

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-02-13 kl. 15:13
I takt med att samhället förändras ändras även förutsättningarna för det civila försvaret. Två nya forskningsprojekt ska fylla kunskapsluckorna och bidra till en ökad kunskap i området.

Hur ser förutsättningarna ut för staten att utforma ett ändamålsenligt civilt försvar och hur ska civilt försvar bidra till att bygga ett samhälle där befolkning, samhällsviktig verksamhet och samhällets värden skyddas, när landet befinner sig i en gråzonssituation?

Om detta handlar två nya forskningsprojekt inom området civilt försvar som tillsammans beviljats totalt cirka 18 miljoner kronor av MSB och som kommer att pågå mellan åren 2018 och 2022. Existerande forskning är daterad och uppvisar viktiga kunskapsluckor samtidigt som samhällsutveckling och grunden för politikutformning väsentligt har förändrats under senare år. 

Läs mer om forskningsprojekten här:

Civilt försvar med nya förutsättningar

Motståndskraftigt civilt försvar vid gråzonshot 

Kontakt:
Johan Berglund Johan.Berglund@msb.se