Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Ny app för krisinformation till allmänheten

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-02-22 kl. 13:52
Krisinformation.se har släppt en ny app för Android och iOS. Nyheter i appen är bland annat varningar från SMHI och trafikmeddelanden från Trafikverket. Du hittar även checklistor för hur du kan förbereda dig för allvarliga händelser.

I appen kan du också prenumerera på varningen Viktigt meddelande till allmänheten (VMA) och få nyheter. Du väljer själv vilka geografiska områden som du vill följa och få notiser om.

Med hjälp av checklistorna kan du förbereda dig för till exempel strömavbrott och översvämningar eller få tips på hur du kan skydda din dator och din telefon mot intrång.

− Checklistor och information om hur du kan förbereda dig och hantera olika händelser sparas i telefonen så att de ska finnas tillhands även om man för tillfället inte har någon telefonförbindelse, säger Kristian Palm som arbetar med Krisinformation.se vid MSB.

Om du har den gamla appen installerad behöver du bara uppdatera den, så ersätts den av den nya.

Krisinformation.se är en webbplats som drivs av MSB. Krisinformation.se förmedlar information från myndigheter och andra ansvariga om hur de hanterar olika kriser - före, under och efter krisen. Webbplatsen riktar sig till allmänhet och media och ska underlätta för dig att hitta till den information du söker.

Ladda ner appen till din Iphone eller Ipad på iTunes

Ladda ner appen till din Android-enhet på Google Play

Webbplatsen Krisinformation.se

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se