Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nu startar samverkansövning SAMÖ 2018 om civilt försvar

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-01-30 kl. 15:53
Syftet med SAMÖ 2018 är att bidra till utvecklingen av civilt försvar. MSB leder övningen och deltar även som övande aktör.

SAMÖ 2018 inriktar sig på samverkan och ledning under störda förhållanden.  Deltar gör myndigheter på nationell och regional nivå, främst de som står i bilagan till krisberedskapsförordningen. Utöver dem deltar även Försvarsmakten, Lantmäteriet, Regeringskansliet, Riksdagsförvaltningen, SOS Alarm AB och Teracom.

– Målen för övningen är att öka kunskapen om och förståelsen för regelverk, samlade lägesbilder, informationsdelning samt larm och uppstart, säger Torbjörn Jonsson, projektledare på MSB. Detta ska vi göra genom en samverkansövning på nationell och regional nivå, där kunskapshöjning inom civilt försvar står i fokus under planering och genomförande, såväl som under utvärdering och erfarenhetshantering.

SAMÖ 2018 genomförs som en så kallad seminarieövning. Det innebär att deltagarna genom samtal och diskussion resonerar sig fram till svar på givna diskussionsfrågor. Deltagande aktörer kommer att medverka i övningstillfällen mellan februari och april på regional och nationell nivå.

Mer information

Du kan läsa mer om SAMÖ 2018 här.

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se