Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nu kan myndigheter söka medel från anslag 2:4 Krisberedskap

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-05-22 kl. 09:00
Från och med den 21 maj kan myndigheter söka medel från anslag 2:4 Krisberedskap. Utlysningen innehåller bland annat en inriktning för vilka områden som är prioriterade för år 2019. Anslaget är ett av de mest kraftfulla verktygen regeringen har för att stärka samhällets krisberedskap och det civila försvaret. Varje år fördelar MSB en miljard kronor till myndigheter, kommuner, landsting och frivilliga försvarsorganisationer.

Myndigheter kan söka medel från anslaget för tillfälliga utvecklingsprojekt och särskilt sådana där flera aktörer samverkar.

Inriktningen för 2019 fokuserar på fyra prioriterade områden.

Projekt som utvecklar följande prioriteras vid tilldelning av medel från anslaget:

  • Funktionalitet och kontinuitet i samhällsviktig verksamhet och kritisk informationsstruktur. Involvera gärna näringslivet.
  • Samordning och ledning, informations- och cybersäkerhet samt säkerhetsskydd.
  • Förmåga och beredskap inom det psykologiska försvaret, inklusive åtgärder kopplade till informationspåverkan, påverkanskampanjer och den enskilda individens kunskap om och förberedelser inför kriser och höjd beredskap.
  • Planering och förberedelser för att ta emot, hantera och använda nationella och internationella förstärkningsresurser inklusive från frivilligsektorn, i hela hotskalan.

Sista ansökningsdag är den 14 september 2018.

Läs inriktningen och om hur myndigheter kan söka medel från anslaget på webbsidan Myndigheter och 2:4 anslaget

Kontakt: kommunikation@msb.se