Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nils Svartz vikarierande generaldirektör för MSB

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-03-15 kl. 08:00
Regeringen har utsett Nils Svartz till vikarierande generaldirektör för MSB från och med 15 mars, då Helena Lindberg lämnar myndigheten för att tillträda uppdraget som riksrevisor.

Nils Svartz har varit överdirektör för Myndigheten för samhällskydd och beredskap (MSB) sedan januari 2009 när myndigheten startade. Under åren som överdirektör på MSB har Nils Svartz även gjort utredningsuppdrag åt regeringen; samverkan mellan myndigheters tillgång till helikopter och Utredningen om försörjningen av statens behov av IT/teletjänster med synnerliga säkerhetskrav.

Han var tidigare överdirektör för Krisberedskapsmyndigheten (KBM), chef för Rakelverksamheten under många år och har därutöver en bakgrund från olika chefsbefattningar inom polisen och Rikspolisstyrelsen.

Ladda ner högupplöst bild på Nils Svartz

 

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se