Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Myndighetsmeddelande 3 augusti

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-08-03 kl. 13:05
Den 3 augusti gick MSB ut med ett myndighetsmeddelande till allmänheten då det råder extrem brandrisk i delar av Sverige.

Myndighetsmeddelandet

Under helgen kommer brandrisken i södra och mellersta Sverige att öka till några av de högsta värdena som någonsin uppmätts. Prognoserna visar även på mycket starka vindar. Kombinationen innebär stor fara för liv och hälsa, då södra och mellersta Sverige är tätbefolkat.

Allmänheten uppmanas att följa rådande eldningsförbud där man befinner sig och göra sitt yttersta för att inte nya bränder ska uppstå.

Tänk på att om du orsakar en brand kan du hållas ansvarig. En liten gnista kan skapa en stor brand som snabbt kan få stora konsekvenser.

Slut på meddelandet

Håll dig informerad

Du kan ta del av information om eldningsförbud på kommuners eller länsstyrelsers webbplatser. På MSB:s webbplats dinsäkerhet.se finns information om brandrisk och eldning. På webbplatsen Krisinformation.se, som drivs av MSB, kan allmänheten ta del av råd och aktuell information om händelser och kriser från myndigheter lokalt, regionalt och nationellt.

Läs mer brandrisk och eldning på dinsäkerhet.se

Ta del av myndigheters information på krisinformation.se

Läs om MSB:s stöd vid skogsbränder

Brandriskappen UTE hjälper dig att hålla koll på brandrisken i skog och mark  

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se