Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Möte för EU:s generaldirektörer för civilskydd i Amsterdam, 2-3 juni 2016

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-06-02 kl. 07:00
Mötet för EU:s generaldirektörer för civilskydd anordnas en gång per halvår i den av EU:s medlemsstater som innehar det roterande ordförandeskapet i EU.

Frågor som kommer att behandlas på mötet är till exempel hanteringen av flyktingsituationen, arbetet med nationell riskbedömning samt utvecklingen av den så kallade frivilligpoolen med insatsresurser. 

Generaldirektörerna kommer också att diskutera förebyggande av översvämningar samt skydd av kritisk infrastruktur - två prioriterade frågor för det nederländska ordförandeskapet.

Information kommer även att ges kring möjligheterna att söka finansiering för klimatanpassning och riskhantering inom ramen för EU:s regionala tillväxtpolitik.

Generaldirektör Helena Lindberg kommer att informera om den tvärsektoriella EDREX-övningen som SE/MSB genomför i samarbete med Italien och Storbritannien.
 
Nästa möte i denna krets äger rum den 26-28 september i Bratislava, Slovakien.   
 

Kontakt:
Selma Ilijazovic Selma.Ilijazovic@msb.se