Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Morgan Olofsson blir chef för MSB:s nya kommunikationsavdelning

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2019-01-30 kl. 13:00
Morgan Olofsson har utsetts till chef för Avdelningen för kommunikation som bildas den 1 februari.

- Morgan har mycket bred erfarenhet som chef och ledare i allt från media till myndighet och ideell sektor. Han kommer att spela en viktig roll när vi nu tar ett samlat grepp om vår kommunikation som är avgörande för vårt uppdrag att göra individer och samhälle bättre på att förebygga och hantera olyckor och kriser, säger Dan Eliasson, generaldirektör.

Redan nu på fredag den 1 februari tillträder Morgan Olofsson. Hans första uppdrag blir att leda arbetet med att bygga upp den nya avdelningen.

- Det finns redan en mycket bra grund att bygga på, inte minst tänker jag på medarbetarnas stora kompetens. Jag ser mycket fram mot att tillsammans med dem göra MSB ännu vassare när det gäller att se till att samhället blir tryggare och säkrare, säger Morgan Olofsson.

Morgan Olofsson har tidigare varit redaktionschef för nyhetsprogrammet Rapport vid SVT, kommunikationschef på Arbetsmiljöverket och kommunikations- och insamlingschef för Svenska Röda Korset.

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se