Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB:s vikarierande generaldirektör Nils Svartz deltar i EU:s generaldirektörsmöte om civilskyddsfrågor i Tallinn

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-10-03 kl. 13:50
Flera viktiga frågor inom civilskyddsområdet står på dagordningen. Bland annat ska generaldirektörerna diskutera en halvtidsutvärdering av EU:s civilskyddsmekanism samt reflektera över det framtida samarbetet.

Generaldirektörerna kommer också att behandla erfarenheter från hanteringen av de senaste skogsbränderna i Europa samt frågor kopplade till riskmedvetenhet.

En uppdatering kommer också att ges gällande den så kallade frivilligpoolen som består av insatsresurser som ställts till förfogande av länder som deltar i EU:s civilskyddsmekanism för att kunna användas vid insatser i respons till katastrofer. En uppdatering kommer också att ges om det arbete EU kommissionen bedriver på säkerhetsområdet.

Mötet genomförs den 3-4 oktober och arrangeras inom generaldirektörskretsen en gång per halvår i den av EU:s medlemsstater som innehar det roterande ordförandeskapet.

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se