Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB:s vikarierande generaldirektör Nils Svartz deltog i Försvarsmaktens chefsövning

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-05-19 kl. 13:49
Varje år bjuder Försvarsmaktens överbefälhavare Micael Bydén in chefer från ett stort antal samarbetsmyndigheter till en chefsfältövning. MSB:s vikarierande generaldirektör Nils Svartz deltog i årets övning som hade det väpnade angreppet som tema.

Platsen för övningen var militärstrategiskt viktig; norra Sverige, en del av Nordkalotten och Arktis. Ett 60-tal personer från Försvarsmakten och närmare 20 av Försvarsmaktens samarbetsmyndigheter har deltagit.

– Det handlar om perspektivförståelse för de olika rollerna vi alla, från våra respektive myndigheter, kommer att ha i ett totalförsvar. Samarbetet med Försvarsmakten har ju ökat de senaste fem åren och nu har vi ett nytt regeringsuppdrag att tillsammans med Försvarsmakten fortsätta utveckla totalförsvarsplaneringen. Det här är ett bra tillfälle att påbörja det arbetet, säger Nils Svartz, vikarierande generaldirektör vid MSB.
Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se